MARNI | VIA DELLA SPIGA

by Vanna Villa
MARNI | VIA DELLA SPIGA

The new boutique is located in the courtyard of a historic building, right in the middle of the street of fashion par excellence, with a discreet and exclusive proposal.

Consuelo Castiglioni has consolidated the close collaboration of years with the architect Luz María Jaramillo, director of Interior Design at Marni, as well as valuable creative support in the Marni Prisma and Salón del Mueble projects.

In fact, Marni Prisma, the project dedicated to the brand’s twentieth anniversary celebrations around the world, is the inspiration from which the design of the boutique was developed. The intention was to combine different shapes, materials and environments in a harmonious way. The multiple faces of a prism that relate different aspects of a unique and varied identity.

The boutique has more than 310 square meters and is divided into two floors. The entrance leads to a geometric space, imagined as a “box”, which opens upwards, tilting the sides and separating them at the intersection. Attention is immediately focused on the impressive staircase down to the floor below. An important structural element, whose parapet of concrete slabs is enclosed and lightened by a glass balustrade.

The accessories are becoming increasingly important, to which the wall in front of the entrance is dedicated. Footwear is displayed on canvas surfaces in open niches on the wall, in a lounge decorated with handmade carpets and white pony leather sofas.

The colours and materials play with strong contrasts: the concrete floor is a good combination with the white walls, emphasising the colours of the marble inlays, the coloured rectangle rugs and the blue and green tones of the lacquered brass furniture. The mirrors become structural and architectural elements, detached from the wall and placed between the ceiling and the floor.

On the ground floor, Marni has reserved a large space for men’s fashion, as well as two other areas for women’s collections, connected by an environment that opens up to an interior garden.

Recycled building materials have been used to construct the frames that make up the wall dedicated to jewellery, in a dynamic environment that will change configuration over time.

In the corridor there are three large geometric shapes in black marble: the summary of a coexistence of curved lines and right angles, highlighted by the large tensioned Barrisol ceilings that characterise the two floors.

The iconic steel rails, of harmonious organic forms, run through the walls of the upper and lower floors, in continuity with the past in a completely new space, witnessing an evolutionary path in style and expression.

Translated with www.DeepL.com/Translator

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More