The 700 Palms Residence addresses the freedoms and constraints of residential design in Venice. By maximizing volume, light and privacy on a narrow lot with sensitivity to scale and context, the design presents raw, honest materials appropriate to the grittiness of the Venice environment

 

The house dissolves the barriers between indoors and out, creating flexible spaces that take advantage of the benign climate.

It expresses a counterpoint between a sense of harmony and tranquility with flowing, dynamic spaces. It expresses a counterpoint between a sense of harmony and tranquility with flowing, dynamic spaces.

 

As sustainability was a major concern, the design integrates concrete flooring to absorb the sun’s warmth in the winter, operable windows and large sliding doors to facilitate natural ventilation and low-maintenance recycled materials.

 

Text via EYRC arcchitects