BUCHNER BRÜNDLER | DIALOGUE WITH THE SPACE

BAITA IG-3

My mother was born in a small Italian village next to the Swiss border. I spent my childhood summers in this beautiful alpine region watching how many of its stone houses suffer a relentless decline. Growing up, I never abandoned the idea of rehabilitating one of those baitas (small construction with timber walls, which serves as a permanent dwelling or, more often, as a seasonal shelter).

 

Studio Buchner Bründler Architekten recovered one of these constructions with minimal intervention. They shored it with concrete leaving the original dry-stone walls. It is in the interior where the studio plays most of its cards by combining archaic elements, like the stone base and the wooden structure, with materials typical of modern construction,  such as concrete and steel.

 

The house, within its rusticity, does not have essential elements such as heating or water. However, as it is a summer house, this dwelling offers everything needed to enjoy the benefits of a simple life in touch with nature in connection with our ancient tradition.

 

Scroll down to find out more of this simple yet extraordinary project. 

 

BAITA-8
BAITA-7
BAITA-6
BAITA 1

Photo: Ruedi Walti

YOU MAY ALSO LIKE

©INTERIORDESIGN-ADDICT, 2016-2019. ALL RIGHTS RESERVED